073 599 1660 info@ga-danklof.nl

Danklof Timmerfabriek

Dé specialist voor al je houten kozijnen

G.A. Danklof Timmerfabriek

We zijn trots op een eeuwenlange traditie en dat merkt u.
Houten deuren en kozijnen blijven nog steeds kunstwerkjes die alleen al door het materiaal een spontane aantrekking hebben en uw woning een karakteristieke uistraling kunnen geven.

In onze moderne timmerfabriek worden hardhouten kozijnen, deuren en ramen volgens een volledig geautomatiseerd proces geproduceerd. Dit garandeert zo een constante kwaliteit.
Computergestuurde frees- en zaagmachines zorgen voor maatvaste onderdelen welke door onze vakmensen nog steeds handmatig worden afgemonteerd.

Wat zeker niet onbelangrijk is om te weten, is dat het milieu geen hinder ondervindt van de productie van onze hardhouten kozijnen. Al ons hardhout wordt in speciaal aangelegde bossen vervaardigd en op deze manier probeert Danklof ook haar bijdrage te leveren aan het milieu én de wensen van de klant te realiseren.

opslag historie
oude bus danklof

“Liever een klein baasje dan een grote knecht!”

Dat zal de drijfveer zijn geweest van Gerard Danklof uit Ammerzoden toen hij aan huis zijn timmerfabriek opstartte.
Vanaf 1978 stond er geen auto in de garage maar een degelijk machinepark om deuren, kozijnen en trappen te kunnen fabriceren op ambachtelijke wijze. Door vakmanschap en ondernemerschap ontstond al gauw een situatie die niet meer te handhaven was in de garage van de familie Danklof. “Er werd in Ammerzoden destijds een industrieterrein ontwikkeld aan de andere kant van het dorp. Voor mij destijds een grote stap om als kleine ondernemer te verhuizen naar een ‘industrieterrein’. Nu is het de normaalste zaak van de wereld. Zelfs een beginnend ambachtsman start tegenwoordig in een bedrijfspand en schrijft een ondernemersplan. Wij gingen gewoon hard aan het werk thuis in
de schuur. De zaagmachine stond bij wijze van spreken naast de wasmachine van mijn vrouw” , aldus Gerard Danklof.

machine kozijnen

Modern machinepark

Ondertussen kent de regio, maar zeker ook ver daarbuiten, de kwaliteiten van Timmerfabriek Danklof. Een ultra modern machinepark waarborgt inmiddels de continuïteit maar zeker ook de kwaliteit. De beste houtsoorten en altijd nog dagelijks het toeziend oog van de vakmensen staan aan de basis van duurzame producten.
En voor wie ooit eens in de werkplaats is geweest, heeft met eigen ogen kunnen zien dat er nog steeds ruimte is voor de ambachtsman die bijvoorbeeld de sierlijke trappen, klassieke voordeuren of authentieke, eikenhouten spanten nog steeds met de hand maakt.

Personeel gezocht!

Bij Danklof Timmerfabriek zijn wij op zoek naar personeel.

Heb je ervaring als timmerman of ben je bezig om het vak te leren? Ben je gemotiveerd en enthousiast?

We komen graag met je in contact. Bel ons op 073 599 1660 of mail naar info@ga-danklof.nl

 

opslag historie

Contactformulier

Heb je vragen, zoek je hulp bij je project of wil je een offerte ontvangen?

Neem contact op via onderstaande gegevens of ons contactformulier.

G.A Danklof Timmerfabriek
Uilencotenweg 45
5324 JT Ammerzoden

073-599 1660
info@ga-danklof.nl